Jesteś tutaj: Start / POPŻ / 2017 / PODPROGRAM - EFEKTY

PODPROGRAM - EFEKTY

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

3 września 2018

logo popż

PODPROGRAM 2017 – efekty

  1. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lublińcu z terenu województwa śląskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Częstochowie realizował/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 671 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa śląskiego.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

31,655 ton żywności;

2 993 paczek żywnościowych;

  1. W ramach Podprogramu 2017 dla 50 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 3 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
  • Ekonomiczne - 2 spotkania dla 35 uczestników
  • Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 15 uczestników

 LOGO Bank Żywności i Krajowy Ośrodek Wspoerania Rolnictwa

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2018-09-03
Data publikacji:2018-09-03
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:677